Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колеги, има ли някакъв начин да направя така, че да си отварям багажника с копче или с ръчка, че момента се отваря само с ключ и е много неудобно! Нямам копче до аварийките и до седалката...
    Alfa Romeo 145 1.3 Boxer 95'EX
    Alfa Romeo 156 1.8 TS 98'
    Alfa Romeo 147 1.6 TS 04'

Comment

• Първоначално публикувано от gaboo Покажи съобщение
      Колеги, има ли някакъв начин да направя така, че да си отварям багажника с копче или с ръчка, че момента се отваря само с ключ и е много неудобно! Нямам копче до аварийките и до седалката...
      винаги има начин. освен машинката и бутона които трябва да намериш, трябва да се провери има ли я инсталацията и какво става при релетата щото това за багажника зависи от едно друго....
      точка

Comment

• Колеги, търся си ето тази част от купето за след феислифта. Някой колега, ако го има нека драсне едно лично. Очаквам предложения от София
        Attached Files
        sigpicALFA ROMEO 145 1.9 трактор '99

Comment

• Днес както си изреждах 1-ва, 2-ра, и 3-та, при рязко връщане на газта ми светна дюзичката (мама и) и не изгасва, нито на топъл нито на студен мотор. Няма промяна във вървеж, празен ход, като гледам и разхода не е някакъв извънземен... Абе никаква промяна в работата...просто дюзата свети нон стоп. Екуто ми е 2.10.4, демек alloy top CF1 Да похвърляме малко боб от какво може да, преди да съм я закачил да видя?
          Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
          Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
          BMW 328i

Comment

• Честита коледа

Comment

• Първоначално публикувано от spellmaste Покажи съобщение
              Честита коледа
              Подобно ... весела коледа на всички и приятно изкарване на празничните дни
              sigpic
              33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
              Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

• Весела Коледа, колеги
                sigpicALFA ROMEO 145 1.9 трактор '99

Comment

• Весели празници колеги,

удобно ли е някой със 145 фейслифт да снима конзолата как свети вечер. Явно моите лампички покрай парното са изгорели, а искам да знам как би трябвало да бъде. Интересува ме и как стоят нещата с пребоядисването на целия автомобил, кои неща се махат и кои не. Ако някой има опит нека драсне лично.

Благодаря предварително

Comment

• Първоначално публикувано от DMS Покажи съобщение
                    Весели празници колеги,

удобно ли е някой със 145 фейслифт да снима конзолата как свети вечер. Явно моите лампички покрай парното са изгорели, а искам да знам как би трябвало да бъде. Интересува ме и как стоят нещата с пребоядисването на целия автомобил, кои неща се махат и кои не. Ако някой има опит нека драсне лично.

Благодаря предварително
                    Ей тъй свети но в жълтеникаво по дифолд:
                    http://forum.alfa145.com/uploads/mon...1274261250.jpg

Боядисването е както ти кажеш, срещу съответната сума. Има коли дето като повдигнеш някоя гума на прозорците и отдолу друг цвят, има и такива на които и самия кош за мотора е пребоядисан, всичко е до желание и най-вече пари

Имам питане: Всички 145 1.4тс ли са с еднакви ск. кутии ? Питам защото в темата за "max speed" гледам постове за 1.4тс с по 180-200км/ч. Аз на 5та с 2-2.5к оборота сам на 80 км/ч, ами до 200 ? Може би с малко повече керосин....

Comment

Имам питане: Всички 145 1.4тс ли са с еднакви ск. кутии ? Питам защото в темата за "max speed" гледам постове за 1.4тс с по 180-200км/ч. Аз на 5та с 2-2.5к оборота сам на 80 км/ч, ами до 200 ? Може би с малко повече керосин....
                      Дига си ги по надолнище ( поне моята) предполагам че са еднакви
                      145 1.4 ts на газ с зелен капак и черна броня

Comment

• Първоначално публикувано от Deathriderr Покажи съобщение
                        Дига си ги по надолнище ( поне моята) предполагам че са еднакви
                        е то по склона и каруца да засилиш...
                        идеята ми беше за реални скорости на видимо равно

... трябва да пробвам по изнананадолллллното

Comment

е то по склона и каруца да засилиш...
                          идеята ми беше за реални скорости на видимо равно

... трябва да пробвам по изнананадолллллното
                          Па на равното 160-170 ама бавничко, щото съм на газчица
                          145 1.4 ts на газ с зелен капак и черна броня

Comment

• Имам две болежки по "таралежа",които ме занимават от известно време.Преди няколко месеца се появи едно стържене.Оказа се едната ролка на пистовия ремък.Смених профилактично и другата,и ремъка също.Стърженето изчезна.След месец обаче пак се появи някакъв шум.Свалихме и се оказа,че паразитната ролка на ангренажа(която е на около 20 000 км от последната смяна на ангренажния комплект) стърже.Сменихме я заедно и с водната помпа.И сега уж всичко е ново,а пак имам някакъв шум,който наподобава нещо като стържене на метал.Някакви идеи от къде може да идва този шум?
                            Другото е,че ми изчезва антифриз.На месец доливам около 150-200 мл.Течове нямам по системата,проверено е.Маслото си е нормално и няма следи от смесване.
                            Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
                            ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
                            ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

• Първоначално публикувано от Deathriderr Покажи съобщение
                              Па на равното 160-170 ама бавничко, щото съм на газчица
                              с обикновена газова ли си

Comment

• Първоначално публикувано от Gogata Покажи съобщение
                                Имам две болежки по "таралежа",които ме занимават от известно време.Преди няколко месеца се появи едно стържене.Оказа се едната ролка на пистовия ремък.Смених профилактично и другата,и ремъка също.Стърженето изчезна.След месец обаче пак се появи някакъв шум.Свалихме и се оказа,че паразитната ролка на ангренажа(която е на около 20 000 км от последната смяна на ангренажния комплект) стърже.Сменихме я заедно и с водната помпа.И сега уж всичко е ново,а пак имам някакъв шум,който наподобава нещо като стържене на метал.Някакви идеи от къде може да идва този шум?
                                Другото е,че ми изчезва антифриз.На месец доливам около 150-200 мл.Течове нямам по системата,проверено е.Маслото си е нормално и няма следи от смесване.
                                Водна помпа кога си сменял?
                                Fiat Punto 1.4GT 1996
                                Hyundai Tucson 2.0 2007
                                Renault Clio 1.5 2019

Comment

Working...
                                X